Kesäteatteri

Suurin ponnistus näyttämöllemme on kesäteatteriprojekti.

KESÄ 2020 Molierén Saituri – Ensi-ilta 10.7.2020

saituri kesäteatteri
Kuva Iida Liimatainen

Esityksissä huolehdimme yleisön ja näyttelijöiden turvallisuudesta noudattamalla viranomaismääräyksiä hygieniasta sekä turvaväleistä katsomossa.

Esityspäivät:

10.7. / 12.7. / 17.7. / 18.7. / 19.7. / 24.7. / 25.7. / 26.7. / 31.7. / 1.8. / 2.8. / 12.8. / 13.8. / 15.8. /16.8. / 19.8. / 20.8. / 21.8.

Liput 15 € (aikuiset) 8 € (lapset)

Näytelmän yhteydessä toimii myös väliaikaismarkkinat jossa voi tavata mm. ennustajan! Hae mukaan myyjäksi markkinoille!

💕💕💕 Varaa lipput ja katso ajat tästä klikkaamalla. 💕💕💕

Naissaaren Näyttämö ry esittää kesällä 2020:
Molierén Saituri

“Tuollaiset leveät pussihousut ovat kuin, luodut varastetun tavaran kätköpaikaksi!!!”

Tervehdys!

Tulevana kesänä Naissaaressa aikahyppäämme menneisyyteen ja kuviteltuun Napolin kaupunkiin!
Herra Harpagon on hyvin hyvin säästäväinen, ellei ihan pihi, kerrassaan itara ja monen mielestä kitupiikki ja rutikuivan saita!

Hänen suurin rakkautensa, 10 000 ecun raha-aarre, säätelee ja määrittää miekkosen ja tämän perheen elämää.
Lastensa naimakaupat hän suunnittelee vain rahankiilto ja hyöty silmissä kiiluen. Viis siitä ovatko Cleante-poika tai Elise-tytär itse onnellisia saatikka rakastunenita tulevaan puolisoon. Palvelusväki tuskin saa kiitosta työstään ja naimakauppojen-puhenainen -Frosine haaveilee turhaan välityspalkkiosta. Saiturin talossa “lantti on soikea ennenkuin se kädestä heltiää.”
Itselleen herra Harpagon toki havittelee ihanaista Mariane-neitoa, joka ei tietojen mukaan aiheuta liikoja kuluja…

MUTTA olikohan sittenkään järkevää piilottaa rahalipas sankoon, kukkapenkkiin ja kuorikatteenn alle!!!???

Tämä iki-ihana Jean-Babtiste Poquelin eli kirjailija Molièren Saituri- näytelmän ensi-ilta oli Pariisissa 9.9.1668.
Mielestäni sen sanoma huvittaa ja pätee edelleen. Sen voisi mielestäni tosi karkeasti tiivistää vaikkapa näin: Ahneus nielaisee koko elämän eikä käärinliinoissa edelleenkään ole TASKUJA!

SAITURI näytelmässä näyttelijöinä ovat upeat Kari Eloranta, Lasse Vuori, Sanna Jylänki, Ilari Laurila, Eeva Ikonen, Arja Flyktman, Jenna Mäkinen, Silja Tiitinen, Miiru Vehkala, Tomi Jylänki, Henna Jylänki sekä Jenna Jylänki.

Saiturin on sovittanut ja ohjannut Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä Anneli Karppinen.

Tervetuloa katsomaan mitä lopulta tapahtuu Saiturin väelle Naissaaressa kesällä 2020!

Aurinkoista kesää odotellen ja toivoen Naissaarennäyttämön väki!🏖🌟

“… ilman myötäjäisiä, ilmaiseksi mikä ihana sana!”

Ps. Näytelmän yhteydessä myös väliaikamarkkinat!

saituri

Seuraa teatterin tekemistä Facebookista tai Youtubesta.

Lippuja voi varata lippuvaraus-sivulta.

Naissaaren näyttämön toimintaan on helppo tulla mukaan, et tarvitse aiempaa kokemusta! Kesäteatteri luonnollisesti vaatii teoksen ja sille tekijän, että innokkaat näyttelijät pääsevät esiintymään. Näyttelijöiden lisäksi tarvitsemme myös paljon muita henkilöitä lavastukseen, puvustukseen, sekä joka paikan juoksevia asioita hoitamaan. Näytelmän esityskaudella tarvitaan liikenteenohjausta, järjestyshenkilöitä sekä lipunmyyjiä ym.

Jotta samojen henkilöiden  ei tarvitsisi olla koko esityskautta kiinni, voit ilmoittautua sekatyömieheksi tai -naiseksi vaikka välittömästi! Kokemusta sinulla ei tarvitse ennestään olla, vaan me perehdytämme sinut tehtävääsi. Ehkäpä saat kipinän ja innostut tulemaan mukaan näyttelijäksi seuraavana kesänä! Ilmoittaudu mukaan >>

Kesäteatteri sijaitsee Vaajakosken Naissaaressa Vaajakosken sulun vieressä. Jätä autosi parkkipaikalle ja kävele mäen päälle josta näet jo näyttämön. Kesäteatteri kartalla. Opasvideon näet myös sivumme ala-laidasta.

“Naissaaren näyttämö on aivan upealla paikalla Vaajakoskella. Kesäteatterin katsomossa istuessaan voi tuntea tuulen tuivertavan hiuksissa lämpöisesti ja nähdä veden liplattavan. Paremmalla paikalla ei kesäteatteri enää voisi olla!” (katsojapalaute)

Jos kiinnostuksesi heräsi tai sinulla on ihan mitä tahansa kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä näyttämön puheenjohtajaan Paula Rastas, 040 582 9591 (jos en vastaa, jätä viesti tai lähetä tekstari) tai meilitse naissaarennayttamo@gmail.com.

Tervetuloa harrastamaan ja tekemään pieniä suuria ihmeitä mukavassa porukassa!

PS. Maksamalla jäsenmaksun olet vakuutettu Naissaaressa tapaturmien varalta.

kesäteatteri