Historiaa

Tervetuloa muistelemaan kuvien kera menneitä vuosia ja näytelmiä!

Naissaaren Näyttämö perustettiin kesällä 2003 ”Patruunan Päivinä” -kesäteatteriesityksen innoittamana. Tuota kesän 2003 esitystä valmistamaan oli koottu – valtuutettu Lea Vuorilampi-Kalmarin aloitteesta ja Jyväskylän maalaiskunnan taloudellisella tuella – joukko paikkakunnan harrastajia, suurin osa ensikertalaisia. Näytelmän yleisön keskuudessa saavuttama suosio valoi intoa ja uskoa tekijäjoukkoon.

perinto_kuvat

2004Patruunaputtoset

Patruunan Perintö

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat kesään 1914; kohtalokkaat Sarajevon laukaukset on ammuttu, maailma tunkeutuu Naissaareenkin monelta suunnalta ja patruunan luoma vakaus ja jatkuvuus uhkaa loppua. Draaman ainekset ovat elävinä edessämme …

.

2005flyer_final
”Makeistehtaan varjossa”
Kesällä 2005 Naissaaren kärjessä elettiin vuotta 1925. Tuota aikaa leimaavat tuberkuloosi ja kieltolaki, kansallissodan läheisyys ja Suomen nuori itsenäisyys. Ajat ovat levottomat ja epävakaat koko maassa, Euroopassa ja myös uudessa naapurissa Neuvostoliitossa. Vaajakoskeksi muuttuneella paikkakunnalla patruuna Salvesenin paikan kaikkivaltiaana hyvinvoinnin tuojana on ottanut SOK, joka monine tuotantolaitoksineen kasvattaa elintasoa ja asukaslukua – kaikenlaista toimeliaisuutta.

Vuosikymmenten taakse katsellen menneisyys näyttäytyy sadunhohtoisena; tuiki tavallinen niukka ja työntäyteinen arki muuttuu ”vanhoiksi hyviksi ajoiksi”, jolloin lähes kaikki oli paremmin kuin tänään. Ennen muuta näinä päivinä niin kovasti peräänkuulutettu yhteisöllisyys oli osa arkipäivää niin työssä kuin elämässä muutoinkin. Monesti tuo välittäminen lienee kuitenkin ollut pakon sanelemaa, lähes eloonjäämisvietin kaltaista. Vaihtoehtoa kun ei ollut, jos mielittiin säilyä hengissä. Makeistehtaan naiset elävät arkeaan ja siitä pääsemme maistamaan herkullisen palasen, jota kaihon kyynelten suola hieman ryydittää.

2006MINOLTA DIGITAL CAMERA
”Kuusitoistamiehinen pyramidi”
Kesäteatterissa esitettiin Keijo Siekkisen romaaniin perustuva Kuusitoistamiehinen pyramidi

 

2007 Kevap.tasaushlot 019
”Kesäpäivän tasaus”
Kesällä 2007 Vaajakosken Naissaaressa jaettiin kakkua – vieläpä hääkakkua! Naissaaren Näyttämö, sen aktiiviset jäsenet leipoivat monikerroksisen, huolellisesti kohotetun ja kostutetun herkun, joka valmistettiin luomujauhoista, munaa ja sokeria säästämättä. Kondiittorina toimi vanha tuttu: Aira Airola.

Kesäkuun kymmenentenä päivänä oli sitten aika käydä tätä kakkua jakamaan ja maistelemaan. Näyttämöllä nähtiin 23 roolihenkilöä, joista kymmenen oli ensimmäistä kertaa estradilla. Ikähaarukkamme oli jälleen vaikuttava: nuorin esiintyjä oli viisivuotias, vanhin konkari jo 68.
Musiikillista osaamista edustivat muusikko-säveltäjä Bobby Boulter, hän debytoi myös näyttelijänä. Jaana Eloranta vastasi musiikin ohjauksesta. Näytelmän laulujen sanoitukset olivat pääasiassa Eeva Peuran käsialaa.
Näytelmän nimi ”Kesäpäivän tasaus” ei viitannut yksinomaan tasakokoisiin kakkupaloihin vaan myös ilmassa leijuviin intohimoihin tasata puntit – eikä nyt puhuttu housunpunteista. Joukko naisia tahtoi saada hyvitystä menneistä vääryyksistä, he halusivat saada syyllisen vastuuseen tekosistaan (nimi on Niina) ja ennen muuta: he tahtoivat saada kostonsa!
Tätä kaikkea jaoimme yleisölle 10.6. – 1.7.2007 Naissaaressa Vaajakoskella.

2008IMG_1498
”Kanava”

Eletään kesää vuonna 1994. Keitele-Päijänne-kanavan vihkiäisjuhla on valmisteilla, paikalle on tulossa erittäin arvovaltainen seurue tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren johdolla. Paikallisella tasolla tällainen huomion keskittymä aiheuttaa joltisenkin määrän järjestelyjä ja sitä myöten väärinkäsityksiä ja sähläystä. Yhtäkkiä pienetkin asiat saavat vähintäänkin valtakunnalliset, jopa kansainväliset mittasuhteet
-onhan kanavahanke saatettu onnelliseen päätökseen bilateraalisella yhteistyöllä parhaassa YYA-hengessä.
Samassa hengessä valmistui myös teatteriesitys Aira Airolan käsikirjoittamana ja ohjaamana. Mukana näyttelemässä oli jälleen parinkymmenen harrastajan joukko ja lisäksi venäläisten miesten kuoro, joka seikkaili Ladallaan suomalaisessa kesäillassa.

Musiikin sovitti ja harjoitti Jaana Eloranta.
Näyttelijöinä kesällä 2008 olivat: Ari Dufva, Fanny Allen, Ella Eloranta, Oskari Lahtinen, Ronja Kivinen, Marika Kihnula, Pirjo Kihlström, Mikko Rantala, Robert ”Bobby” Boulter, Tauno Ladonlahti, Paavo Koskinen, Eeva Ikonen, Arja Helmola, Mirja Huhtala, Paula Rastas, Kari Eloranta, Marjatta Pitkänen, Markku Helmola, Lada, auto täynnä laulavia miehiä: Raimo Ahonen, Jorma Ijäs, Vesa Koivisto, Raimo Kokkinen,Unto Mäkinen, Markku Pyykkönen, Juha Rupponen, Jouko Utriainen Puvustus: Arja Helmola, Kuiskaaja: Mirja Boulter

20092009_06190068
”Kiljusen herrasväki”
Menoa ja meteliä oli Naissaaressa kesällä 2009, kun Kiljuset saapuivat paikkakunnalle. Jalmari Finnen rakastetuista kirjoista on sadan vuoden aikana tehty lukuisia näytelmiä ja elokuvia. Tämä kovaääninen perhe viihdyttää seikkailuillaan kaikenikäisiä vielä tänäkin päivänä.

Naissaaren näyttämö esitti Vili Auvisen vuonna 1963 sovittaman näytelmän Kiljusen herrasväki. Miksi Fiina istuu tikkailla ja kirkuu? Kuka tai mikä ajaa Lurun katolle? Meinaako Mökö todellakin loikata junasta? Miksi Plättä hyppää auton eteen? Kenen ääni kaivosta kuuluu? Pullan tietää kaikki, mutta mikä ihme on Pomppa?
Näihin kysymyksiin saatiin vauhdikkaita ja äänekkäitä vastauksia kesä- heinäkuussa Naissaaresta.
Vauhdista ja vaarallisista tilanteista vastasi KILJUSEN HERRASVÄKI!
Ohjaus: Minna Tuomanen

2010IMG_8812
”Sahanpuruja – ja vähän vatsankin”

Naissaaren Näyttämön kesä 2010 oli yllätyksellinen ja hauska. SAHANPURUJA – ja vähän vatsankin toi metsistä näyttämölle maahisia ja menninkäisiä, peikkoja, sinipiikoja ja metsänhaltijoiden kuninkaan. Historiasta, kiven alta, nostettiin pari patruunaa, yksi Tommy, konsuli, majuri ja muuan virkamiesparka. Nämä joukot törmäytettiin kauniissa kesäillassa. Käsikirjoitus ja ohjaus: Aira Airola

2011
Kun on tunteet, kirj.Maria Jotuni, esitt.Paula Äijänen”Pienoisnäytelmien kavalkadi: Prinssin salaisuus, Isä tekee aina oikein, Ihmisellistä menoa”
Prinssin salaisuus

I viikko 28.6. – 3.7. perheen pienimmille Nukketeatteri NAKERO ja maailman kantaesitys: Prinssin salaisuus
Isä tekee aina oikein
II viikko 5.7. – 10.7. satua koko perheelle H.C.Andersen-A.Airola: ISÄ TEKEE AINAOIKEIN
Ihmisellistä menoa
III viikko 12.7. –17.7. aikuisille IHMISELLISTÄ MENOA: Veikko Huovisen, Kaarina Valoaallon ja
Maria Satunäytelmä 053Jotunin tekstejä näyttämölle tuotunaMaantiellä,kirj.Maria Jotuni, esitt.Immo Paananen, Markku Helmola

.

………

Opettavainen lastennäytelmä
2012
”Iso-Niilo ja pikku-Niilo”
192017_3858919834954_68522904_o
Käsikirjoitus H.C. Andersen. Sovitus ja ohjaus Aira Airola. Rooleissa: Noora Pelkonen, Mimosa Pelkonen, Oona Putkonen, Tiia Korhonen, Maria Väliahde, Eeva Ikonen, Kirsi Pelkonen, Marjatta Pitkänen, Jouko Kurki, Tuire Hautakangas, Pirjo Kihlström sekä nuket.……………..

 ..


2013 942341_10151708961385552_2100041162_nonnellinen mies
”Onnellinen mies”
Onnellista miestä ette voi sivuuttaa! Ohitustiet ja tunnelit suistetaan koskeen! Nyt alkaa hupaisa leikki – sillan rakentaminen!
Vanha hallinto alkaa natista liitoksissaan, kun siltainsinööri Jaatinen saapuu rakentamaan uutta siltaa paikkakunnalle. Jaatinen on epäsovinnainen ja vahvoja ristiriitaisia tunteita herättävä persoona, joka pystyy kaatamaan koko sisäänpäin lämpiävän valtarakennelman – ja sivussa muutaman naisenkin. Ohjaus:Antti Lattu


DSCF4580 DSCF4689 DSCF4712
2014 ”Aatamin puvussa ja vähän Eevankin”

Näytelmän ohjasi ja dramatisoi Antti Lattu
vuodelta 1928 Agapetuksen kirjoittamasta romaanista.
Asemapäällikön aiheuttamia hullunkurisia tilanteita seurattiin monenlaisessa vähäpukeisissakin  kohtauksissa,
kun mukana tarinassa kulki rosvoa, poliisia sekä kylän väkeä.

2015 Siunattu hulluus

Kesälle 2015 saapuu kesäteatterinäytelmäksi ”Siunattu hulluus” Vaajakosken Naissaareen. Näytelmän ohjasi ja dramatisoi Antti Lattu.Ananias Rummukainen ja vaimonsa Selma
Siunattu hulluus on kuopiolaisen kirjailija Simo Puupposen eli Aapelin romaani, joka ilmestyi vuonna 1948. Sitä on luonnehdittu viisaaksi kertomukseksi ”meidän Herramme matkamiehistä ja heidän seikkailuistaan maailmassa, jossa hyviä on vähän, pahoja vielä vähemmän, mutta siunattuja hulluja laskematon määrä”

2016 Liian paksu perhoseksi 

Kuva:Nelli Rantanen
Kuva:Nelli Rantanen


Naissaaren Näyttämö esittää 2016: LIIAN PAKSU PERHOSEKSI

Työt katoavat, väki vanhenee kylällä, viimeinen kyläkauppa kärvistelee maksukykyisten asiakkaiden kadotessa kaupunkiin. Ankeus on kyläkauppias Ernille arkea kunnes paikalle saapuu uusi kauppa-apulainen Kaisu. Vahva nainen ei pelkää tarttua työhön tai muutokseen. Kaisu myllää Ernin elämän ja luo huomaamatta uskoa tulevaan. Mutta kylälle asettuessaan Kaisu huomaa, ettei naisen sovi olla vahva tai erottua joukosta. Kaisu saa oppia, kuinka naisen olisi parempi sopeutua entisiin tapoihin ja tottumuksiin. Mutta mitä jos on vain liian paksu perhosen muottiin?

IMG_20160228_114659
Harjoittelu kesää varten alkanut. Kuvassa:Eero Lukkarinen ja Antti Viitakangas

Työryhmä
Teksti – Sisko Istanmäki
Dramatisointi – Aila Lavaste
Ohjaus,
näyttämösovitus – Kaarina Leinonen
Lavastus – Jari Mansikkaviita
Puvustus – Sanna Jaakkola ja työryhmä
Äänisuunnittelu – Mika Niinimaa
Tekniikan ajo – Vesa Santamaa
Valokuvat ja juliste – Nelli Rantanen

Rooleissa

Kuva: Markku Könkkölä, Jkl:n kameraseura
Kuva: Markku Könkkölä, Jkl:n kameraseura

Kaisu – Katja Pihlaja
Erni – Antti Viitakangas
Ellida – Eeva Ikonen
Viivi – Paula Rastas
Ruutinojan isäntä – Markku Helmola
Ruutinojan emäntä,
Kaisun äiti               – Marjatta Pitkänen
Mäensyrjän isäntä,
pankijohtaja            – Eero Lukkarinen
Mäensyrjän emäntä – Pirjo Kihlström
Anna Kaminen – Eeva Tuomanen
Nuori tyttö – Janina Rautiainen
Lauri, Jokinen, – Martti Nikamaa
Manne Vähänen,
stiletti – Jukka,
kesämökkiläinen,
sulhanen

“Oli mahtavaa Kiitos esiintyjille Suosittelen”

“Mainiota ajanvietettä, kesäteatteria parhaimmasta päästä. Loistavat roolisuoritukset ja hienosti sovitettu Naissaaren olosuhteisiin”

“Kiitos esityksestä 6.8.! Istanmäen koskettava ja humoristinen teksti, osaavat tekijät, luonnonkaunis paikka, elämys! Erityismaininta useamman roolin tehneelle (enemmän tai vähemmän pukeissa) salskealle nuorelle miehelle!”

2017 Poliisin poika

Poliisin poika on vuonna 1993 ilmestynyt Jari Tervon kirjoittama humoristinen jännityskirja, joka kertoo pankkiryöstöstä. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Rovaniemelle. Pankkikonttori on Rovaniemen keskustan Valtakadun Kansallis-Osake-Pankin konttori. Kirjan takakannessa lukee muun muassa, että ”Tervo kirjoittaa enemmän tai vähemmän särkyneitten ihmisten suihin karmean hauskaa ja julmaa tekstiä, joka farssimaisen liioittelun jälkeen tummenee.”

Mukana kirjassa ovat mm.Trampas, tämän avopuoliso Marjaana, Marjaanan velipuoli Lepsu, poliisi Voitto Kiimalainen, Kiimalaisen anoppi Lyyti Porstua, Marjaanan sisko ja Lepsun siskopuoli Paula ja Tukholmasta kuljettajaksi tullut Jusse.

2018 Hilman päivät

Naissaaressa vietettiin kesällä 2018 Hilman päiviä! Naissaaren näyttämölle näytelmän on sovittanut Agapetuksen tekstin pohjalta Antti Lattu. Antti myös ohjaa näytelmän.

Agapetuksen yhdestoista romaani Hilman päivät ilmestyi 1937. Kirkonkylässä valmistellaan kauppiaanrouvan nimipäiviä… 

ROOLEISSA:
KALERVO, osuuskaupanhoitaja, palopäällikkö – Kari Eloranta
HILMA, osuuskaupanhoitajan vaimo – Paula Rastas
AINO, Hilman apulainen – Sanna Jylänki
NUORI TUOMARI – Antti Laitinen
POSTINEITI – Iina-Maarit Koivistoinen
APTEEKIN NEITI – Hanna Tiilikainen
Henrik, VANHA TUOMARI – Mika Hiltunen
EEVA, vanhan tuomarin emännöitsijä – Saara Isoaho
Seppä KIPALA, palokunnan alipäällikkö – Paula Rastas
VEKKULAN VAARI – Markku Pyykkönen
VEKKULAN EMÄNTÄ – Hanne Muurinen
APTEEKKARI – Markku ”Naake” Helmola
APTEEKKARIN ROUVA – Saara Isoaho
EVELIINA, kylän akka – Hanne Muurinen
ALPERTTI, autoilija – Sanna Jylänki
PASTORI – Markku Pyykkönen
HEIKKILÄN ISÄNTÄ – Mika Hiltunen
HEIKKILÄN EMÄNTÄ – Maarit Heikkilä
TULI – lapset

“Suosittelen ehdottomasti!”

“Suosittelen! Nauraa sai, taitavat näyttelijät ja Antti Latun ohjaus erinomaista työtä niinkuin aina. Näytelmässä voi oppia samalla kuinka man kan taalata ruottispråket.”

“Oikeata aitoa kesäisen kepeätä teatteria.”

“Hilman päivät oli hauska eikä tylsää hetkeä ollut.”

“Tämän 2018 kesän esitys Hilman päivät on todella nautittava, hauska ja täynnä huikeita näyttelijäsuorituksia — Mukana olevat lapset toivat iloisuudellaan ja tanssillaan myös oman hienon lisänsä esitykseen. Kannattaa mennä ehdottomasti katsomaan, suosittelen kovasti!”

“Nauruhermoja kutkuttava esitys. Suosittelen lämpimästi.”

“Tekemisen meininki ja tekemisen riemu välittyivät katsomoon asti. Iloista sähellystä! Hyvässä mielessä. — Hyvän mielen teatteria. Uskallan suositella.”

“Herskyvää huumoria, kaikki oli mukana täydellä sydämellä. Kekseliäs lavastus ja huikea ohjaus.”

“Oikein ratkiriemukkaat Hilmanpäivät juhlittu. Jos mulla olisi hattu päässä, ottaisin sen pois ja kumartaisin jokaiselle esiintyjälle ja muutenkin tapahtuman onnistumiseen vaikuttaneelle henkilölle.”

Kuva: Sanna Jylänki
Kuvat: Hanne Muurinen

Kesä 2019 Hiihtävä Hautaustoimisto, eli Suomen Loppusijoitus Oy

Lasse Lehtinen kirjailija – Ohjaajana Antti Lattu.

Lasse Lehtisen teoksesta Suomen Loppusijoitus Oy – hiihtävä hautaustoimisto, dramatisointi/ohjaus Antti Lattu.

”Tee viimeisestä matkastasi ikimuistettava!” Tule nauttimaan kutkuttavasta näytelmästä, miten kahdesta tempputyöllistetystä miehestä tulee tuoreita yrittäjiä ja miten he kohtaavat elämän ja kuoleman arvoituksia. Millaisia seikkailuja vainajat järjestävät viimeisille matkoilleen. Tämä hulvaton Latun sovittama teksti saa mahanpohjia myöten nauramaan elämän ja kuoleman arvoituksia, miksipä ei?

Kuva Antti Viitakangas

Kesä 2020 Saituri

Herra Harpagon on hyvin hyvin säästäväinen, ellei ihan pihi, kerrassaan itara ja monen mielestä kitupiikki ja rutikuivan saita!

Hänen suurin rakkautensa, 10 000 ecun raha-aarre, säätelee ja määrittää miekkosen ja tämän perheen elämää.
Lastensa naimakaupat hän suunnittelee vain rahankiilto ja hyöty silmissä kiiluen. Viis siitä ovatko Cleante-poika tai Elise-tytär itse onnellisia saatikka rakastunenita tulevaan puolisoon. Palvelusväki tuskin saa kiitosta työstään ja naimakauppojen-puhenainen -Frosine haaveilee turhaan välityspalkkiosta. Saiturin talossa ”lantti on soikea ennenkuin se kädestä heltiää.”
Itselleen herra Harpagon toki havittelee ihanaista Mariane-neitoa, joka ei tietojen mukaan aiheuta liikoja kuluja…

MUTTA olikohan sittenkään järkevää piilottaa rahalipas sankoon, kukkapenkkiin ja kuorikatteenn alle!!!???

Tämä iki-ihana Jean-Babtiste Poquelin eli kirjailija Molièren Saituri- näytelmän ensi-ilta oli Pariisissa 9.9.1668.
Mielestäni sen sanoma huvittaa ja pätee edelleen. Sen voisi mielestäni tosi karkeasti tiivistää vaikkapa näin: Ahneus nielaisee koko elämän eikä käärinliinoissa edelleenkään ole TASKUJA!

SAITURI näytelmässä näyttelijöinä ovat upeat Kari Eloranta, Lasse Vuori, Sanna Jylänki, Ilari Laurila, Eeva Ikonen, Arja Flyktman, Jenna Mäkinen, Silja Tiitinen, Miiru Vehkala, Tomi Jylänki, Henna Jylänki sekä Jenna Jylänki.

Saiturin on sovittanut ja ohjannut Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä Anneli Karppinen.

Tervetuloa katsomaan mitä lopulta tapahtuu Saiturin väelle Naissaaressa kesällä 2020!

Aurinkoista kesää odotellen ja toivoen Naissaarennäyttämön väki!🏖🌟

”… ilman myötäjäisiä, ilmaiseksi mikä ihana sana!”

Ps. Näytelmän yhteydessä myös väliaikamarkkinat!

saiturisaituri kesäteatteri

Kesä 2021 Robin Hood – Anneli Karppinen

 

KESÄ 2022 Reviisori – Kunnan koukkuja – ohjaus Jorma Böök

reviisori - kunnan koukkuja

”Ne ilmestyivät terassilleni pyytämättä ja yllättäen!”

Reviisori – Kunnan koukkuja on ajankohtainen komedia oman edun tavoittelusta, ahneudesta ja oman aseman väärinkäytöstä. Kun tähän lisätään kaupunkiin saapuva häikäilemätön tyhjäntoimittaja ja päättäjien sinisilmäisyys, saadaan aikaan keitos, josta ei puutu väärinkäsityksiä ja kommelluksia. 

Alkuperäinen teksti on jo lähes kaksisataa vuotta vanha, mutta aihe on edelleen ajankohtainen. Näytelmän teemat toistuvat aina uudelleen, ja saavat meidät huomaamaan, kuinka vähän ihmisen luonto on muuttunut ajan saatossa. 

Tänä kesänä sinulla ja ystävilläsi on mahdollisuus tulla nauttimaan tästä Jorma Böökin ohjauksesta Naissaaren Näyttämön ihanaan puistomaisemaan. 

Tervetuloa nauttimaan miljööstä ja kunnan kiemuroista!

Ukrainalaissyntyinen Nikolai Gogol kirjoitti näytelmän Reviisori 1800-luvulla, mutta Naissaaren näyttämöllä tapahtumapaikkana on oman aikamme pieni keskisuomalainen kaupunki. Sen virkamiehistö saa tiedon, että EU-tarkastaja on saapumassa – ellei jo saapunutkin – tuntemattomana paikkakunnalle. Epäilykset alkavat kohdistua kaupungin hotellissa käytöksellään huomiota herättävään Erkkoon. Oman virka-asemansa menetyksen pelossa kaikki ryhtyvät liehittelemään ja lahjomaan häntä. Käynnistyy pyöritys vailla vertaa, joka paljastaa ahneuden, kierouden sekä valheen kuplassa sikiävän joukkohölmöyden.

Gogolin motto: Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino.

Näytelmä on farssillinen komedia, sopii n. 12 vuotiaasta ylöspäin. Esityksessä muutamia kirosanoja.

Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Pokka-pitaa-some

KESÄ 2023 Pokka Pitää – ohjaus Erika Hast

Roy Clarke – Erika Hast

Pokka pitää

Kireä Emmet ohjaa näytelmää esikaupungin monitoimisaliin apunaan hermoileva sisarensa, Liz. Kaikki sujuu mallikkaasti, kunnes näyttämölle astuu kaikkien rakastama ja pelkäämä Hyachinth Bucket (huom. lausutaan Bukee). Luonnollisestikaan mikään muu kuin päärooli ei riitä Hyacinthille, jonka täytyy tehdä vaikutus arvovaltaiseen rouva Debdeniin. Samaan aikaan Hyacinthin epäkiitolliseksi rooliksi lankeaa yleisen korkean tason säilyttäminen ja vaaliminen hinnalla millä hyvänsä, vaikka kulissit kaatuisivat päälle.

Brittiläisen tv-komedian kruununjalokivi kääntyy nyt hulvattomaksi teatteriesitykseksi. Kesällä 2023 Naissaaren Näyttämön juhlavuoden esityksessä tapaamme kaikki televisiosta tutut hahmot: Hyacintihin, hänen aistikkaat sisarensa Rosen ja Daisyn sekä tietysti Onslown, jolla on haasteita peittävien vaatteiden kanssa. Mukana myös monia muita tuttuja hahmoja Naissaaren Näyttämön raikkaina tulkintoina.

Näytelmän ohjaa teatteriohjaaja-näyttelijä, Erika Hast, jonka aiempia ohjauksia ovat olleet mm. musikaalit Grease ja Amélie.

Käsikirjoitus: Roy Clarke

Suomentanut: Joel Elstelä

Ohjaus: Erika Hast

Rooleisssa:

Vilma Jaakkola, Juuso Vehviläinen, Paula Äijänen, Kari Eloranta, Kristiina Alakesti, Miiru Vehkala, Ilari Laurila sekä Sanna Jylänki.