Pokka Pitää-näytelmä lähes tuplasi Naissaaren Näyttämön edellisen yleisöennätyksen!

”Olette saavuttaneet kosketuksen Hyacinth Bucketin – siis Bookeyn henkilökohtaiseen matkapuhelimeen, puhelimessa hän itse.”

Suosittu brittikomedia toi Naissaaren Näyttämölle katsojaennätyksen kesäteatterin 20-vuotis juhlakesänä. Käytännössä jokainen esitys oli loppuun varattu ja yksi lisänäytöskin myytiin alle vuorokaudessa loppuun. Katsojia kertyi kesän aikana yhteensä huikeat 4558 kappaletta, joka on lähestulkoon tuplamäärä edelliseen vuoteen ja ennätykseen verrattuna. Edellinen yleisöennätys on edelliseltä vuodelta 2022 Reviisori – kunnankoukkuja näytelmästä.

Näytelmän ohjasi keskisuomalaisille tuttu ohjaaja Erika Hast ja upean, mutta haastavan pääroolisuorituksen teki Naissaareen jokunen vuosi sitten tiensä löytänyt Vilma Jaakkola. Tekstimassa oli pääroolissa valtava ja ihmisten odotukset korkealla. Katsojien palautteen perusteella tässäkin onnistuttiin ja saatiin heidät puolellemme. Vilma oli tunnistettava, mutta omanlainen Hyasinth Bucket – siis Bookey!

”Näytelmä oli nappivalinta, sillä pelkkä nimi möi jo tammikuussa osan esityksistä ja kaiken lisäksi ilmeisesti näytelmästä myös pidettiin, koska suosio ei laantunut hetkeksikään varaustilanteen osalta. Edes sateet ja kovin epävakaiset säät eivät säikäyttäneet suurinta osaa katsojista, vaan he tulivat sadetakkeineen katsomaan tätä juhlavuoden teostamme. Tiimimme oli myös jo toisilleen tuttu ja hyvin yhteen hitsaantunut, eikä sairastumisia onneksi ollut. Markkinoinnissa kokeilimme myös uudenlaisia kikkoja, kuten bussimainontaa ja TikTokkia ja se kannatti!” Iloitsee teatterin hallituksen puheenjohtaja Sanna Jylänki upean kesän jälkeisistä tuloksista. 

Yhdistys muisti puheenjohtaja Sanna Jylänkiä teatterin johtamisesta ja lankojen käsissä pitämisestä viimeisessä näytöksessä 4.8.2023 Suomen harrastajateatteriliiton kultaisella tunnustusmerkillä. Sannan johdolla teatterin katsojamäärät ovat nousseet runsaasti viime vuosina ja teatteri on kehittynyt edukseen monipuolisesti.

Yhdistyksen 20-vuotis juhlanäytöksessä 20.6.2023 palkittiin myös yhdistyksen muita historian aikana ansioituneita Naissaaren teatterin tekijöitä.

”Teatterimme vuosi 2024 on vielä avoinna, sillä Jyväskylän kaupungin kanssa ei ole saatu neuvoteltua kaupungin omistaman katsomorakennuksen remontista eikä jatkosopimuksista, useiden vuosien yrityksistä huolimatta.” harmittelee Sanna Jylänki tilannetta teatterin upeasta menestyksestä huolimatta.

Lisätietoja:

Naissaaren näyttämö

Sanna Jylänki, puheenjohtaja

Kuva : Jaakko Manninen

pokka pitää kuvitus jaakko manninen