Kesäteatteri Jyväskylä Robin Hood

Kesäteatteri Jyväskylä Robin Hood

Tämän  kantaesityksen olen kirjoittanut syksyllä 2020 vartavasten Naissaarennäyttämölle koska:
Naissaarennäyttämöllä on UPEA porukka ja HUIKEA tekemisen meininki, niin näyttämöllä esityksessä, kuin myös oheistoiminta esityksen valmistamiseksi ja käytännön asioiden pyörittäminen talkoo työllä sekä   VIHREÄ PUISTO joka…
suorastaan räjäyttää tajunnan!
 
Viime kesän ”poikkeuskevään” jälkeen tapahtui pieni ihme; koronatilanne helpottui, kesän säät olivat ihanteelliset ja pystyimme esittämään SAITURI- esityksen turvaohjeistuksella,  puolelle katsojapaikoista! Samalla tupsahti Naissaaren yleisöennätys! Ihmiset kaipasivat teatteria, live-esitystä, kohtaamista, yhteistä viihdyttävää elämystä pitkän talven jälkeen!
Enkä voi olla aina nostamassa myös paikallisen kulttuurin ja tapahtumien arvoa! Yhteisöllisyys, riemukas kohtaaminen, vehreä puisto, väliaika kahvit ja NE  väliaika-makkarat tuovat mahtavia HYVINVOINTIVAIKUTUKSIA joita Suomen kesä voi tarjota!
 
Kesällä 2021 Anno Domini Naissaari valmistautuu Robin Hoodin johdolla seikkailuun!
Englantilaisen tarinaperinteen mukaan Sherwoodin metsässä Nottinghamin kaupungin läheisyydessä noin vuosien 1100 -1200 hujakoilla eli ja seikkaili lainsuojaton Robin Fitzooth joka myöhemmin tunnetaan nimellä Robin Hood!
Hän oli taitava jousiampuja, lainsuojatun, henkipatto joka varasti rikkailta ja lahjoitti varoja köyhille. Eri versioita Robin Hoodin ja iloisten veikkojen seikkailuista on lukemattomia määriä; tarinoita, balladeja, lauluja, kirjoja, näytelmiä myös elokuvateollisuus on filmannut useita kymmeniä eri versioita tästä Vihreästä Varkaasta ja tovereistaan.  
Yletön rikkauksien ahnehtiminen, maan omistus, kirkon mielivalta,  kansan ankara verotus,
sotiminen, katovuodet sekä tautiset ajat olivat epäkohtia joita vastaan Robin joukkoineen halusi taistella, auttaa ja puolustaa heikompiosaisia.  Aihe kiehtoo ikuisesti!
 
Kuulin kerran Englannin matkallani kun ajoimme Sherwoodin liepeillä, että ylhäisiä naisia kiinnosti vaarallinen ja villi  Robin Hood siinä määrin, että he pynttäytyivät parhaimpiinsa, kietoivat käädyt kaulaansa ja koristautuivat koruihinsa, ajatuttivat kärrynsä SHERWOODIN metsänhalki ja oikein toivoivat yllätyshyökkäystä!  Kiehtova sankari tämä Robin Hood ja  tietysti Iloiset veikot!
 
Harva  ehkä muistaa miksi Robinista alunperin tuli etsintäkuulutettu, henkipatto. Miksi Sherwoodin metsästä muodostui heille koti ja miksi hän niin kovasti vihasi Nottinghamin sheriffiä ja hovin yltäkylläistä elämää… 
Tiesitkö sen että PITSIT ja SUOLA olivat tuolloin superarvokkaita!??
Esityksestä ehkä selviää myös ”hampurilaisen” keksijä sekä suolakeksien alkuperä…Ja lemmelääkityksen kanssa kannattaa olla tarkkana annostelussa!
Esitys sopinee koko perheelle: nuorimmat katsojat  voivat katsoa turvallisesti tutun aikuisen kanssa. 
  
Tervetuloa aikahyppäämään Nottinghamin kaupunkiin ja Sherwoodin metsäleiriin!! 
 
IHANAA KESÄÄ!! toivottaa ROBIN HOOD ja Sherwoodin metsän väki- esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Anneli Karppinen
 (näyttelijä Jkl kaupunginteatterissa)