reviisori - kunnan koukkuja

Oman edun tavoittelua Vaajakoskella 17.6.-5.8.2022 Reviisori – Kunnan koukkuja

Oman edun tavoittelua Vaajakoskella 17.6.-5.8.2022 Reviisori – Kunnan koukkuja

”Ne ilmestyivät terassilleni pyytämättä ja yllättäen!”reviisori - kunnan koukkuja

Reviisori – Kunnan koukkuja on ajankohtainen komedia oman edun tavoittelusta, ahneudesta ja oman aseman väärinkäytöstä. Kun tähän lisätään kaupunkiin saapuva häikäilemätön tyhjäntoimittaja ja päättäjien sinisilmäisyys, saadaan aikaan keitos, josta ei puutu väärinkäsityksiä ja kommelluksia. 

Alkuperäinen teksti on jo lähes kaksisataa vuotta vanha, mutta aihe on edelleen ajankohtainen. Näytelmän teemat toistuvat aina uudelleen, ja saavat meidät huomaamaan, kuinka vähän ihmisen luonto on muuttunut ajan saatossa. 

Tänä kesänä 2022 Naissaaren Näyttämö Vaajakoskella esittää Jorma Böökin ohjauksen Reviisori – Kunnan koukkuja. Alkuperäinen teksti Nikolai Gogol, suomennos Jukka Aaltonen.

”Kun minua keväällä 2021 tiedusteltiin ohjaajaksi Naissaaren Näyttämölle, oli toiveena, että kesän 2022 näytelmässä olisi runsaasti hyviä naisrooleja. Etsiessäni sopivia vaihtoehtoja törmäsin ukrainalaissyntyisen Nikolai Gogolin klassikkokomediaan Reviisori, josta Jukka Aaltonen oli tehnyt uuden sovituksen. Siinä Gogolin luomat keskeiset miesroolit oli vaihdettu naisiksi, tapahtuma-aika nykyajaksi ja tapahtumapaikaksi pieni keskisuomalainen kaupunki, jonne odotetaan EU-tarkastajaa. Kun samaan aikaan median pyörityksessä oli vielä valtion tarkastusviraston ylijohtajan tapaus, tuli Aaltosen Reviisorista yhtäkkiä yllättävän ajankohtainen, ja valinta oli selvä.

Kevään harjoitusvaiheessa paljastui lisäksi maanlaajuinen surkuhupaisa lahjusskandaali, jonka muun muassa Keskisuomalainen otsikoi: ”Pyytämättä ja yllättäen”. Skandaali osoitti, että Gogolin 1836 ensi-iltansa saaneen näytelmän sanomaa ei aika ole laimentanut: Ihmisen loputon ahneus, vallanhimo, lahjottavuus, joukkohölmöys jne. ei ole muuttunut miksikään.” Jorma Böök – ohjaaja.

Esityksessä esiintyy muutamia kirosanoja, mutta muuten sopii koko perheelle.

Näytelmän ensi-ilta 17.6.2022 klo 19.00. Esitykset jatkuvat 5.8.2022 saakka.

Rooleissa nähdään: Miiru Vehkala (pääosa, kunnanjohtaja), Ilari Laurila, Kari Eloranta, Lasse Vuori, Sanna Jylänki, Henna Jylänki, Paula Äijänen, Maarit Heikkilä, Juuso Vehviläinen, Iida Palo, Vilma Jaakkola sekä Kristiina Alakesti.

Näytelmän yhteydessä myös elävää musiikkia ala Sanna Jylänki, Lasse Vuori, Ilari Laurila & Kristiina Alakesti. Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Lippuvaraus https://naissaarennayttamo.net/lippuvaraus/

Lisätietoja:

Naissaaren näyttämö

Sanna Jylänki, puheenjohtaja